Veus migrants al Centre Cultural Tecla Sala

07/05/2024, 23:31

Martha Cecilia Cedeño i Javier Requena presenten el documental “ Veus migrants” al Centre Cultural Metropolità Tecla Sala. Els autors i directors d’aquest documental han fet la presentació davant de 35 persones. 

Un documental basat en el testimoniatge de persones migrants a partir de les experiències d’acollida que es fan a la ciutat.

El documental està basat en el llibre coordinat per l’Enric Roldán i el Pep Vallecillos, Ben nou vinguts, que precisament tracta de les  practiques d’acollida a persones nou arribades a la ciutat que es fan des de diferents centres educatius i entitats.

El vídeo presenta a través de diferents testimonis, diferents etapes en el recorregut fins sentir-se ciutadà del lloc d’arribada. També es pot dir que és una guia per a les persones nou vingudes que no saben a on adreçar-se i un projecte motivacional per mirar de trobar sortida al futur

El documental, és una producció del Centre d’Estudis de l’Hospitalet que ha comptat amb el suport de l’Àrea d’Educació de l’Ajuntament del l’Hospitalet. 

Un cop finalitzada la projecció es va fer una petita taula rodona en la que van participar Javier Requena i Martha Cedeño juntament amb algunes de les persones protagonistes del documental.

Tot plegat un crit a la solidaritat i a la comprensió del que suposa arribar a un nou lloc del que no és coneix res.

Us deixem un petit tast d’aquest documental VEUS MIGRANTS