Una ruta pel Canal de la Infanta al seu pas per l'Hospitalet

25/01/2023, 12:37

Un matí de dissabte fred però amb un sol magnífic, va acompanyar la vintena de persones que van participar en la ruta del Canal de la Infanta. L'activitat estava organitzada per l’associació Art Conditioning, un col·lectiu de dones artistes que van confiar el relat històric al professor, historiador i president del Centre d'Estudis Manuel Domínguez.

La ruta va iniciar-se a la seu del CELH, a on en Manuel va poder fer les primeres pinzellades sobre la construcció del Canal de la Infanta visualitzant una sèrie de mapes i fotografies que van facilitar als assistents la comprensió de les explicacions donades. Un cop al carrer, el recorregut a seguir del 'camí d'aigua' va anar de nord a sud del nostre municipi i sempre seguint de forma paral·lela les vies del tren que es per a on va transcórrer bona part del Canal de la Infanta per la nostra ciutat.

La primera aturada es va fer a la meitat de l'avinguda de Vilafranca al barri de Sant Josep i la darrera, ja en el terme municipal de Cornellà, a on es pot veure encara les restes físiques del que va ser una obra d'infraestructura transcendental i construïda a inicis del segle XIX per afavorir el regadiu de moltes terres de conreu des de Molins de Rei fins a Sants. A l’Hospitalet també va ser molt important no només pel seu ús agrícola també per l’ús industrial.