Una experiència artística al Llobregat

14/11/2022, 10:57

Els dies 8, 10 i 11 de novembre el CELH , de la ma del Genís Pascual i la Lídia Santacana van col·laborar en un Projecte de l’associació Assaig 7 que es va fer amb estudiants del batxillerat artístic de l’escola Pare Enric d’Ossó i l’IE Bellvitge amb un total de 90 alumnes repartits entre els 3 dies de l'activitat.

Andrea Leria, artista i Michele Morea , fotògraf i vídeo realitzador va fer una caminada al riu Llobregat amb l’objectiu de fer una experimentació artística a partir del riu i sobre el terreny.

L’activitat va començar amb les explicacions del Genís Pascual en relació a l’entorn geogràfic del delta del Llobregat, les infraestructures les especies invasores, la mobilitat, els usos del sol i la hidrologia del territori van ser els temes destacats que va aportar el Genís, La Lídia va aprofitar per parlar dels materials d’arxiu i documentals que hi ha sobre el riu. Per tal d’apropar una mica més aquests materials als estudiants es van presentar reproduccions de mapes i fotografies. També es van aportar alguns testimonis de persones coneixedores del riu.

El Projecte ha estat una oportunitat de portar l’arxiu a l’exterior i apropar-lo a aquests joves que comencen a descobrir i conèixer l’entorn del riu a l’Hospitalet.

Un cop arribats al riu es obrir pas a la part d’experimentació artística. Els alumnes van dibuixar i expressar les seves conclusions, oferint d’aquesta forma una mirada múltiple i complexa sobre l’entorn en el que vivim i les seves problemàtiques.