Taller d'història de Les Planes- La Florida

20/12/2021, 10:00

Una trentena de persones assisteixen al primer taller d’història de les Planes-la Florida

El centre cívic Ana Díaz Rico va acollir el dia 16 de desembre la primera sessió del taller d’història de les Planes-la Florida, una iniciativa que impulsa el Pla Integral de les Planes-Blocs Florida i que pilota el Centre d’Estudis de l’Hospitalet. En aquesta primera sessió es va parlar sobre el tema de la immigració, un fenomen determinant per un barri que ha crescut a base d’onades migratòries al llarg dels anys. 

Durant la trobada, els assistents van recordar els anys en els quals van arribar a la Florida, les primeres vivències, l’estat de la zona, els veïns, els problemes als quals s’enfrontaven i la situació actual del barri. En total, una dotzena de persones van expressar el seu testimoni. 

L’objectiu d’aquests tallers és l’elaboració d’un llibre d’història de la Florida, un barri que l’any que ve celebrarà 100 anys. I és que el 1922 es va aprovar el pla urbanístic que delimitava els quatre primers carrers del barri. Aprofitant l’efemèride, està prevista la publicació d’un llibre d’història que barregi la investigació bibliogràfica i la recollida de testimonis de veïns i veïnes del barri, amb la voluntat que el resultat final sigui una obra comunitària.