Ruta per la Vila Vella

26/04/2021, 11:00

El 21 d’abril es va reprendre el projecte “conèixer l’Hospitalet”. Un projecte dinamitzat pel Centre d’Estudis, El Casalet, el Centre de Recursos Pedagògics i el Museu de l’Hospitalet, que té com a objectiu dotar d‘eines i recursos al professorat de la ciutat. Aquest projecte s’estructura en 3 parts que es desenvolupen dins del curs escolar. La primera de les activitats va ser la vídeo conferència “Les malalties infeccioses a l’Hospitalet. Algunes propostes didàctiques”, que va anar a càrrec de Manuel Domínguez el dia 18 de novembre de l’any passat.

La segona activitat vinculada a aquest projecte ha estat “La ruta per la vila vella”. Una activitat que es repeteix cada curs i que aquest any excepcionalment ha estat guiada pel Joan Camós. La ruta es va fer el passat 21 d’abril i va comptar amb una molt bona acollida per part del professorat. Aquesta ruta va arrencar davant de l'edifici de Casa Espanya del segle XVI. En aquest inici Josep M Solias, director del Museu va adreçar unes paraules a la vintena llarga d'assistents i va presentar al Joan Camós que es va encarregar de fer les explicacions en cada parada de la ruta. Unes explicacions que van començar al carrer Xipreret, un dels carrers més antics de la ciutat que data de l'època romana. Després de gairebé dues hores de recorregut la visita va acabar a la Plaça del Repartidor, on destaca la torre d'aigües encarregada de distribuir l'aigua per la ciutat, un element del 1867.

La  darrera activitat vinculada al projecte, serà l’itinerari que es farà el proper 15 de maig i que servirà per conèixer els barris amb més densitat de població d’Europa i de  la que ja anirem informant.