Re volta industrial

26/05/2021, 18:37

El Centre d’Estudis de l’Hospitalet i Òmnium Cultural van organitzar el passat 22 de maig una (Re) vota industrial. Un recorregut per tres dels espais emblemàtics del patrimoni industrial de la ciutat. Aquests itineraris estan pensats per conèixer espais del patrimoni industrial sobre els que hi ha hagut lluites i reivindicacions. Amb les (Re) voltes industrials es vol reflexionar sobre el patrimoni a partir dels moviments socials que defensen aquests espais.
Manuel Domínguez va fer èmfasi en com s’ha conservat, però també com s’ha perdut patrimoni i com s’utilitza el que en queda. Daniel Rueda de la Platafoma Stop Massificació va explicar la lluita veïnal que s’ha organitzat per parar les obres  de Cosme Toda que es troben ja en un estat avançat. Un dels atractius de la ruta va ser, que es  va coincidir amb l’assemblea de la plataforma. La Montserrat Ballart i el Joan Font ens van explicar com s’ha tancat, aprofitant la pandèmia un espai de Can Trinxet en el que els veïns i veïnes havien fet un hort social.
En definitiva una activitat familiar que va comptar amb 8 assistents.
En relació a les (Re) voltes podem avançar que ja estem treballant en una propera ruta que serà la (Re) volta poligonera, un itinerari que vol trencar tòpics i destacar les lluites de les classes treballadores a la ciutat i que han sortit dels polígons d’habitatges de l’Hospitalet com Can Serra, La Florida i Bellvitge per posar alguns exemples.