Presentem el llibre "Filant cultura. Història del conjunt industrial del Molí paperer Can Basté i Tecla Sala".

26/04/2023, 18:00

Poques vegades a la sala d'actes de la Tecla Sala hi hagut tanta expectació per la presentació d'un llibre del CELH. Més de 125 persones van omplir l’espai per assistir a la presentació d’aquesta nova publicació. Molt abans e l’inici ja hi havia gent que esperava per entrar. La novetat editorial porta per títol: 'Filant cultura' i és el número 11 de la col·lecció Recerques/Retrats del CELH. El llibre tracta del conjunt industrial del Torrent Gornal, Molí paperer, Can Basté, Tecla Sala. Explica la història d’aquest referent ciutadà així com de l’actualitat del complex cultural en el que s’ha convertit. En definitiva ens apropa al  més de segle i mig de vida del conjunt que avui coneixement com a Centre Cultural Metropolità Tecla

El llibre ha estat escrit a vuit mans: Natalia Piernas, Manuel Domínguez, Carles Ferrer i Josep M. Vilumara. La recerca de la detallada documentació d'aquest llibre, ha comportat molt de temps de preparació a on hi han col·laborat moltes treballadores del recinte fabril.

Al final de la presentació, l'autora i els autors van fer nombroses dedicatòries i signatures a totes aquelles persones que van comprar el llibre. La primera edició de 'Filant cultura' es va esgotar aquella mateixa tarda.

Un fet que portarà a valorar si es fa una reimpressió en un futur immediat.