Presentació del llibre Diversitat Religiosa a l'Hospitalet

18/05/2020, 17:42

Aprofitem el web per fer-vos un tast del que és el llibre "Diversitat Religiosa a l'Hospitalet", número 11 de la col·lecció del CELH "Josefina Gómez Olivares". En el vídeo que us adjuntem, i que es va posar a la xarxa el passat dia de Sant Jordi en el web de l'Hospitalet escriu".

En el vídeo, Joan Camós, un dels autors ens fa una aproximació a aquesta nova publicació de temàtica hospitalenca que no s'ha pogut presentar a causa de la situació de confinament que ens trobem. No cal dir que la intenció del CELH és fer una presentació presencial tan aviat com ens sigui possible. De moment aquest tast.

VEURE EL VÍDEO.

El llibre es centra en la diversitat religiosa a la ciutat, un primer text analitza aquesta diversitat cultural resultat de la immigració i com aquesta ha estat rebuda per la població autòctona al llarg del segle XX, immigració "murciana", "xarnega" i en aquest segle XXI la nova població arribada sobretot d'altres continents.

El segueix l'estudi de la primera església i escola evangèlica de la ciutat, al carrer Xipreret, l'any 1876. Josep Maria Pujol ha analitzat la correspondència entre el pastor Ricardo Cifré i la seva església de l'American Baptist Missionary Union.

El tercer text, de Quim Cervera, presenta el resultat de l'estudi sobre centres de culte a la ciutat, amb una breu sinopsi de la seva història local i la seva activitat, Catòlics, Evangèlics baptistes, assemblees de Germans, Pentecostals i altres esglésies cristianes, així com Mormons i Testimonis de Jehovà i també la mesquita Al Fath, l'oratori Al Hudà, el centre islàmic Csmí de la Pau, l'Asociació Cultural Gurudwara Nanaksar i finalment l'Associació Brahma Kumaris.