Pregó de l'Òscar Garcés al carrer Xipreret

29/06/2022, 23:39

Per la Festa Major de L'Hospitalet  Centre, es tradició que les veïnes i veïns del carrer Xipreret, comencin les festes amb un pregó que es fa en el pati davant la façana principal del Museu de la ciutat. Enguany el pregoner ha estat l'Òscar Garcés, mestre de professió i soci del CELH. Les seves primeres paraules van ser d'agraïment per ser l'escollit tot i no viure al carrer Xipreret, però si al barri del Centre com va recalcar.

En el seu parlament, que va ser molt didàctic com correspon a un educador, va fer una relació del sistema solar amb el carrer Xipreret en el sentit que aquest vial històric de L'H està envoltat d'uns quants edificis-planetes culturals que en certa manera giren al seu voltant: la Talaia, l'Harmonia, ca n'Oliver, ca la Vidala, el Museu de L'H i Can Riera. També va tenir moments per la crítica social i especulativa dels temps que vivim i una pinzellada cinematogràfica. El seu final va ser original... va acabar cantant !

Les paraules de l'Òscar va ser escoltades per un centenar de persones que van assistir a aquest acte, que va acabar amb una intervenció d'un quartet musical i un pica-pica.