L'Hospitalet territori de cultures vives

19/09/2022, 11:36

Com ja vam anunciar el dissabte 17 de setembre es va fer la presentació del documental "L'Hospitalet territori de cultures vives", l'acte es va fer en el marc de la presentació de la VIII Edició del Fòrum de les Cultures de l'Hospitalet que es farà els dies 30 de setembre i 1 i 2 d'octubre. L'acte presentat per  l'Imma Martos, secretària del Fòrum i va comptar amb les intervencions de Rosa Blázquez, presidenta del Fòrum de les Cultures Populars i Tradicionals de l'Hospitalet; M. Ángeles Sariñena, Tinent d'Alcaldia de Participació i regidora de Cultura Popular i Tradicional de l' Ajuntament de l'Hospitalet; Martha Cecilia Cedeño i Javier Raboso, autora i autor del documental.

L'acte que es va fer al Centre Cultural Bellvitge-Gornal també va comptar amb la participació del grup Din Tak que va fer una actuació amb balls típics de la regió del panjab al nord de la India i que van servir per cloure l'acte que va comptar amb la presència de 89 persones.

El vídeo del que us deixem l'enllaç DOCUMENTAL és un  documental que reflexiona sobre el fet migratori a la ciutat per mostrar com aquest fenòmen ha significat la construcció d'una urbs oberta i acollidora, sobre tot, ha permès l'aparició de manifestacions culturals diverses a partir de la trobada i el mestissatge de diferents formes de ser, de pensar i de fer. Al mateix temps fa un recorregut general de les problemàtiques  que encara persisteixen relacionades amb la densitat urbana, la manca d'espais verds, la precarietat habitacional i les situacions de conflicte i incertesa social, que afecta la qualitat de vida i la convivència general de la població.

AJUNTAMENT DE L'HOSPITALET. Regidoria de Cultura Popular i Tradicional.