L'aigua tornarà a fer son camí. Indústria, cultura i lluita per l'aigua.

25/01/2024, 16:46

Cada vegada més es vol conèixer l’espai que ens és més proper. Una mostra d’aquest interès són les nombroses rutes i visites que s’organitzen en a les ciutats, fins i tot aquelles que com l’Hospitalet no són pròpiament indrets turístics. 

Aquesta descoberta de l’entorn més proper ja no només és per conèixer els llocs més característics o emblemàtics de les ciutats i pobles. Esdevé també una descoberta temàtica: El patrimoni, els monuments però també es converteix en la descoberta d’aspectes generals: la història, l’aigua, el tèxtil,... De fet el mateix Centre d’Estudis ofereix tota una oferta “turística”, que abasta des del coneixement de carrers, espais de persones destacades de la ciutat, el recorregut del canal de la infanta al seu pas per l’Hospitalet o la guerra civil per posar alguns exemples. 

Uns itineraris que han fet que altres associacions i col·lectius s’hagin posat en contacte amb nosaltres per compartir el coneixement del territori.

L’exemple més recent ha estat el del passat 24 de gener en el que un grup de 15 persones jubilades va visitar el CELH per conèixer una mica més el recorregut del canal de la Infanta al seu pas per la ciutat. De fet, les persones que ens van visitar feien un recorregut que sota el títol de “L’aigua tornarà a fer son camí. Indústria, cultura i lluita per l’aigua”, els ha permès de conèixer com la fàbrica Tecla Sala s’aprofitava d’aquesta infraestructura que passa a tocar de l'actual Centre Cultural Metropolità Tecla Sala i que tanta importància va tenir pel desenvolupament industrial de l'Hospitalet així com dels municipis pels que passa. 

Una activitat emmarcada en el conveni que tenim amb l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat.