La ruta Candel torna a la festa major de Santa Eulàlia

07/06/2023, 16:56

El dia tres de juny, des de les 10:30 h fins les 12:30 h, dins dels actes de la festa major de Santa Eulàlia de l’Hospitalet de Llobregat va tenir lloc una passejada a càrrec de Manuel Domínguez López on va explicar diversos passatges de l’obra de Paco Candel, Els altres catalans, associada al mateix Hospitalet, amb l’assistència de 37 persones.

La ruta es va iniciar  al pont d’en Jordà on es va reflexionar sobre la immigració al barri de la Torrassa i Santa Eulàlia amb el reflex de la immigració que Paco Candel fa en el llibre Els altres catalans.

La següent parada va ser a la plaça Camilo José Cela, al costat del carrer Prim, on se’ns explicà el fenomen del barraquisme i els habitatges d’escassos metros quadrats que es van anar imposant pels nouvinguts.

La tercera parada fou a l’escola Paco Candel, al carrer Aprestadora. S’explicà qui era Paco Candel i tota la seva trajectòria, tant literària com política, fent especial atenció al període que va ser regidor municipal.

La ruta va acabar a la zona de Can Pi, a Gran Via Sud, on es parlà dels dos principals nuclis poblacionals que hi va a ver a la zona: la Bomba i Can Pi. Especialment el primer per ser el lloc on Paco Candel va desenvolupar la seva obra.

Es va parlar i reflexionar en tot el trajecte que a L’Hospitalet amb l’arribada de migracions importants al municipi sorgeixen conductes i insults xenòfobs, amb una incriminació contra l’immigrant molts dels quals no són certs, problema que també es reflecteix en Els altres catalans i en altres obres de Candel.