Ja tenim els Quaderns d'Estudi 37

26/02/2024, 17:02

Dilluns 26 de febrer es va fer la presentació d'un nou número dels Quaderns d'Estudi número 37. L'acte es va fer a la sala d'actes de la Biblioteca Central Tecla Sala i va comptar amb l'assistència de 57 persones. 

Aquesta presentació, té un significat especial, ja que es tracta del Quaderns d'Estudi del 40è aniversari de l'entitat. Per tant, un doble motiu de satisfacció; poder presentar-lo i donar continuïtat a la col·lecció. 

La presentació va ser dirigida i moderada pel Miguel Solana, membre del Consell de Redacció de la publicació i membre de la junta, càrrec que deixarà properament per motius professionals. Aprofitem aquest escrit per agraïr-li tota la feina feta des de la junta durant tots aquests anys.

Pel que fa a les intervencions dels autors i autores, destaquem les línies de treball dels diferents articles. El vessant més històric, la reivindicació i la conservació del patrimoni són temes recurrents a tots els articles. El reconeixement i la planificació urbanística són altres temes que apareixen a la publicació. Un altre dels temes destacats són els treballs sobre alguns barris de la ciutat, concretament un article sobre la Florida i un altre sobre els Blocs Comtal dels quals destaquem la part més vivencial que es posa de manifest en els articles, una altra visió de la ciutat.

Esmentar també l'aportació de Xavier Arjelaguer que va ser el primer regidor d'urbanisme amb la recuperació de la democràcia i que ens explica les seves experiències al capdavant de la regidoria en uns anys gens fàcils.

La publicació es tanca amb unes reflexions de futur. Una part encomenada a persones que des de diferents òptiques ens expliquen com veuen el futur de la ciutat d'aquí a uns anys. Unes reflexions que fan de la publicació una eina de consulta en el futur per veure si els articulistes han tingut bona vista sobre aquest futur.