Hem recorregut el patrimoni industrial de Santa Eulàlia

03/06/2024, 13:01

Dins del marc de la Festa Major de Santa Eulàlia, es va fer una passejada tot repassant el passat industrial del barri que és variat i extens. De fet, durant unes quantes dècades, Santa Eulàlia va ser el barri més industrialitzat de l'Hospitalet. El relat històric va anar a càrrec de Manuel Domínguez, historiador i escriptor de nombrosos articles de diferents temàtiques hospitalenques i soci del Centre d'Estudis.

La visita va començar puntualment a les dos quarts d’onze del matí davant els edificis de la Ciutat de la Justícia, en un dia que amenaçava pluja i que en dos moments puntuals de la ruta es va haver de recórrer als paraigües. El Manuel va anar donant les explicacions oportunes en totes les parades programades fent memòria de les teixidores i els metal·lúrgics, de les xemeneies, els carros i de la importància cabdal del Canal de la Infanta. Cap a les 13 hores i davant la façana de la indústria Akroll al carrer Corominas va finalitzar la passejada per la Santa Eulàlia industrial.

53 persones de diferents edats i molt participatives, van resistir el mal temps fins al final del recorregut. Aquesta activitat estava organitzada conjuntament per l’Associació de Veïns i Veïnes Som Santa Eulàlia i el Centre d’Estudis de l’Hospitalet i compta amb el suport de l’ajuntament de la ciutat, la Diputació de Barcelona i la Fundació Institut Ramon Muntaner.