Hem presentat el llibre "Jaume Botey i Vallès. El pensament i l'acció educativa i cívica d'una activista social"

09/03/2020, 10:14

Tal i com feia dies que ho anunciàvem , el 28 de gener es va fer la presentació del número 33 de la col·lecció Quaderns d’Estudi. Aquesta vegada un número prou especial dedicat a Jaume Botey, soci fundador del CELH i membre de la seva junta directiva durant molts anys però alhora com destaca en el títol de la publicació un activista en tota regla.

Ahir el Centre Cultural Metropolità Tecla Sala es va quedar petit amb l’assistència de 127 persones que no es van voler perdre la presentació del llibre “Jaume Botey i Vallès. El pensament i l’acció educativa i cívica d’un activista social”. Un llibre que de la mà del Consell de Redacció de la col·lecció i de la seva editora, Maria Villanueva Margalef ha sabut recollir els testimonis de 7 persones que el van conèixer però que també van treballar amb ell en diferents etapes i moments de la vida del Jaume. El llibre es completa amb la traducció d’un article “La veritat com a trobada” publicat a la revista Acontecimiento l’any 2016 i acaba amb una acurada referència bibliogràfica del que va publicar, elaborada per la Maria Villanueva, la M. Pilar Massana i la Lídia Santacana.

Un llibre amb aportacions destacades des de diferents punts de vista sobre la figura de Jaume Botey sota una excel·lent direcció de la seva editora i del Consell de Redacció. Una feina editorial en la que també ha jugat un paper important Ambar Comunicació i el portal de micromecenatge editorial MECENIX que han estat els encarregats de transformar els articles en un valuós document per conèixer i comprendre una mica més al mestre, Jaume Botey i Vallès.