Els nostres serveis els primers sis mesos del 2021

07/07/2021, 10:05

El curs que tanquem ha seguit la mateixa tònica que el curs anterior. Un curs dificil amb molts menys usuaris i usuàries del que estem acostumats.

Però donada l'excepcionalitat del moment considerem que el balanç no ha estat malament del tot.

Si repassem els serveis veiem que el Suport als Treballs de Recerca és on s'ha donat una davallada més significativa perquè ens han faltat les sessions de treball que feien les escoles . Unes sessions preparades per a que l'alumnat fes una primera presa de contacte  amb el material que després li havia de servir per a fer els treballs de recerca. Unes sessions que compten amb el suport de voluntaris i voluntàries de l’entitat que expliquen els materials que poden fer servir.

El servei Conèixer L’Hospitalet, també s’ha vist afectat. Aquest servei però, ha tingut menys usuaris i usuàries donat que el perfil que l'utilitza més  acostuma a ser persones jubilades que aprofiten el temps lliure per ampliar els seus coneixements de la nostra ciutat.

El que hem aconseguit és mantenir el nivell de consultes dels estudiants universitaris i investigadors. En realitzar més matèries on-line i el fet de no haver pogut assistir als centres de recerca durant la pandèmia ha propiciat que aprofitessin la reobertura per reactivar recerques que es van haver d'aturar.

Malgrat l’emergència sanitària hem estat capaços de mantenir l’activitat, primer a través del correu electrònic i després amb l'opció de visites amb cita prèvia.

Un dels aspectes que hem mantingut ha estat el de les donacions. Diverses persones han fet donació de documentació. D’aquestes donacions podem destacar la de la senyora Lourdes Argente. Una documentació de correspondència dels anys 20 del segle passat de la guerra d’Àfrica i també ens va facilitar algunes fotocòpies de fotografies de soldats que van participar-hi.  La de Pere Escorsa que ens va fer arribar alguns documents relacionats amb la Fundició Escorsa. La de Teresa Martí Maldonado, una documentació  emblemàtica ja que parla del barri de la Marina del que van ser expropiats per l’ampliació del Port de Barcelona.  La del senyor Pedro Bergillos, que ha donat documentació relacionada amb les reivindicacions del barri del Gornal i la de Carme Rimbau, que ens ha aportat les cartes del seu pare mentre combatia a la Guerra Civil.

Un capítol apart són el matrimoni Masdeu, el Joan i la Carme, que ja fa uns quants anys ens ajuden a mantenir alguns documents ben endreçats i ens aporten més informació sobretot la que està relacionada amb el barri de Santa Eulàlia, d´on és originaria la Carme. Una de les darreres donacions ha estat un document d’una patent d’una màquina per processar roba: “Nueva màquina abridora, despolvadora y peinadora de materiales textiles”.

Esperem que a partir del setembre la situació s’hagi normalitzat i que l’afluència d’usuaris i usuàries vagi en augment.

Recordeu que ens trobareu al CELH, els dimarts i dimecres de 10 a 13.30 i els dimarts, dimecres i dijous de 16 a 20 hores. Us esperem amb la intenció d’ajudar-vos en les vostres recerques o per fer alguna descoberta al respecte de l’Hospitalet.

També estem molt interessats a que obriu les portes a la vostra documentació i ens la feu arribar. Una documentació que sempre ajuda a conèixer més la nostra ciutat.