El Celh torna al RECERCAT

18/05/2022, 10:54

Entre els dies 5 i 8 de maig, i organitzat per l'Institut Ramon Muntaner, es va celebrar a Igualada (en tant que Capital de la Cultura Catalana) el Recercat 2022. Aquesta divuitena celebració de la trobada i aparador dels centres d'estudis d'arreu de les terres de parla catalana ha comptat amb un ampli ventall d'activitats i una remarcable assistència. 

Entre l'habitual varietat d'activitats, enguany han destacat les relacionades amb l'espoli de què foren objecte les associacions culturals del país per part del franquisme, amb una exposició produïda per la Federació d'Ateneus de Catalunya i una taula rodona que va comptar amb la participació de destacats especialistes (R. Arnabat, N. Moran i M. Santana).

També ha estat especialment exitosa la cerimònia de lliurament dels Premis Recercat, celebrada amb presència d'autoritats al Teatre Municipal - Ateneu Igualadí. En aquesta ocasió i en la categoria de persona, el premi va ser atorgat ex aequo a Josep Campmany Guillot i a Pere Pasqual Domènech. Mentre que la d’entitat va recaure en la Societat Andorrana de Ciències.