El CELH participa de les activitats del Dia Mundial de l'Aigua

17/04/2024, 09:54

El dijous 11 d’abril es va fer l’activitat, L’aigua a ciutat en temps de sequera, organitzada pel CEL’H. Aquesta activitat va comptar amb l’assistència de  trenta-tres persones que varen participar en una activitat guiada per dos membres del CEL’H, i varen observar les infraestructures que han portat aigua a la ciutat al llarg dels temps. 

Des de l’aigua per regar, el Canal de la Infanta, seguint pels horts socials de can Buxeres, amb el safareig on s’autodepura l’aigua freàtica i va a parar al dipòsit recol·lector d’on la treuen els camions de sanejament municipals, es va fer un recorregut per observar els camins que ha seguit l’aigua potable, tot recordant els aqüeductes de Can Nyac i de Can Clota, i baixant per la Riera de la Creu cap el Repartidor i posterior visita als safareigs del carrer del Xipreret, fins acabar a la font de ferro de la Plaça de la Constitució.

Durant el recorregut es va establir una conversa entre els presents per avaluar la sequera actual i les mesures que es prenen a nivell individual i col·lectiu, així com les opcions diverses que permetin aconseguir noves fonts d’aigua.

El 14 d’abril dins del  Dia Mundial de l’Aigua des del CELH es va organitzar una Passejada per la llera del riu, amb la col·laboració del Centre Muntanyenc. Una ruta  guiada per  dues persones del CEL’H varen acompanyar un total de 22 caminaires des de l’estació de metro Hospital i seguint el Camí del Riu cap a la llera del riu, fins la passarel·la de Cornellà, mentre revisaven els ponts actualment existents al riu i revisaven fotografies històriques amb els diversos mètodes utilitzats al llarg del temps per passar d’una banda a l’altra del riu, a peu, en bici, amb carro o cotxe i en barca. Des del pont de la C-31 fins la passarel·la, varen poder observar els diversos espais que envolten la llera i també les masies del Parc Agrari. 

En tornar pel Camí de la Ribera, es varen aturar a l’Esplanada dels Padrins del Riu, on varen trobar els altres participants a la jornada, que hi estaven fent alguns dels tallers que s’hi havien preparat. 

Com a commemoració dels deu anys d’activitats que des de les Escoles Sostenibles i el Padrins del Riu han organitzat a la llera del Llobregat a la nostra ciutat, es presenta una exposició elaborada pel Centre d’Estudis i la Biblioteca Tecla Sala, que està a disposició dels visitants de la biblioteca fins el divendres 10 de maig.

Si us interessa realitzar una visita guiada, poseu-vos en contacte amb el CEL’H.