El Celh amb els treballs de síntesi de les escoles

02/06/2022, 16:22

L'Escola Sant Ramon Nonat torna al CELH després de la pandèmia. La preparació del crèdit de síntesi d'enguany té com a propòsit la creació d'una ruta. En aquest cas, han escollit fer la "Primera ruta emocional pel districte de Collblanc- la Torrassa". La idea d'aquest projecte és la de crear una app de realitat augmentada amb la intenció de seguir la ruta. Una ruta diferent. Seran capaços de fer-ho un projecte així, aquests alumnes d'ESO?  El projecte inclourà temes com: migracions, associacionisme, urbanisme i comerç. Un dels objectius d'aquest treball és mostrar la peculiaritat d'aquests barris com per exemple, en el cas de l'urbanisme els passadissos que encara es poden trobar al barri de la Torrassa.

Des del CELH, donem suport aquest projecte dins del nostre programa de Suport als Treballs d'ESO i batxillerat. Està previst que es facin 2 sessions relacionades amb aquesta temàtica. La col·laboració entre el CELH i l'Escola de Sant Ramon ja fa uns anys que es porta a terme. La primera de les sessions amb l'alumnat va ser el 2 de juny amb un grup de 29 alumnes. La Núria Ribas, la M.Pilar Massana i la Lídia Santacana,van explicar els documents i materials de treball disponibles per a realitzar aquesta recerca així com anècdotes i situacions curioses d'aquests dos barris.

La segona sessió amb els alumnes de l'escola Sant Ramon Nonat va ser el dia 7 de juny i va comptar amb les intervencions de la Núria Ribas, el Joan Camós i la Lídia Santacana. a nivell de continguts es van tractar els mateixos que en la primera sessió i en aquesta ocasió també hi van participar 29 alumnes.

El resultat del projecte es presentarà el proper 14 de juny davant d'altres alumnes de l'escola. La col·laboració del CELH amb l'escola posa de manifest la voluntat de servei de l'entitat envers les necessitats educatives.

Alguns d'aquests alumnes ja han fet recerca de materials a partir del centre de documentació i de la base de dades BABELH del CELH. Així doncs, assolim un dels objectius del servei de suport als alumnes. Un servei que recordem està obert a tots els centres d'ensenyament de la ciutat.