El CELH al RECERCAT

17/05/2023, 11:03

Com tots els anys des de 2004 s’ha celebrat el Recercat, jornades de cultura i recerca local. Organitzat per l’Institut Ramon Muntaner, i amb la participació de la Coordinadora de Centres d’Estudis de parla catalana, ha tingut lloc a Lloret de Mar (Capital de la Cultura Catalana 2023) entre els dies 4 i 7 de maig.

El CELH va ser-hi present el dissabte 6 de maig amb la Carme Rimbau, presidenta i el Marcel Poblet, vocal i representant del CELH a la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana.

Com ja és habitual, l’activitat dels centres d’estudis al Recercat ha girat sobretot al voltant de la carpa que aplega, per unitats territorials, la mostra de publicacions i activitats dels diferents centres. Així mateix, també s’hi ha celebrat la cerimònia de lliurament de premis (Joan Domènech i Moner i Centre d’Estudis Ignasi Iglesias de Barcelona) i les tradicionals exposicions, xerrades i debats, relacionades amb les línies d’actuació i els centres d’interès de la recerca local. Enguany és de destacar la participació, en diverses activitats del dia 6, del Conseller d’Universitats i Recerca hble. Sr. Joaquim Nadal.

El balanç d’aquesta darrera convocatòria és molt positiu, amb uns 1.000 assistents, 300 inscrits i més de 200 entitats participants.