Cultura d'origen andalús de l'Hospitalet

08/07/2022, 17:03

Finalment el 7 de juliol, com si d’un senyal es tractés, es va presentar el documental “Cultura d’origen andalús de l’Hospitalet”. L’acte de presentació d’aquest nou treball videogràfic relacionat amb els fenòmens migratoris, recordem que el 27 de maig vam presentar el documental “ Històries de la migració a l’Hospitalet”, va tenir lloc al Teatre Joventut que va aplegar 93 persones.

L’acte de presentació va combinar diferents registres: intervencions institucionals, parlaments com els de Manuel Domínguez, historiador i president del CELH que va fer esment de la llarga trajectòria de l’entitat en projectes de formats diversos relacionats amb la immigració; la intervenció de Juana Ibañez, antropòloga, autora del guió i directora del documental que va parlar de la importància de la immigració andalusa a la ciutat i de l’arrelament d’aquesta població a l’Hospitalet i finalment l’actuació d’Álex Vizuete, un dels joves valors del flamenco, acompanyat de música i palmas, que va servir per tancar l’acte.

Abans de concloure, hem de dir que el CELH està treballant en col·laboració també amb la Regidoria de Cultura Popular i Tradicional de l’Ajuntament de la ciutat en un nou projecte sobre moviments migratoris. Aquesta vegada moviments procedents d’arreu del món que han confluït a la ciutat. Un projecte que si no hi ha res de nou estarà enllestit al novembre.

Des del CELH volem agrair la feina que han fet totes les persones per portar a terme aquest projecte: a la Juana Ibañez, al Pau Segura i l’Iván García que han treballat en la filmació i edició del documental a la Lídia Santacana que ha col·laborat en tasques de documentació, a totes les persones que han donat el seu testimoni, a la Chelo Asins que ha coordinat el projecte i a la Regidoria de Cultura Popular i Tradicional de l’Ajuntament de l’Hospitalet per confiar en el CELH.

                                                                                             DOCUMENTAL