Conscienciació i identitat

16/11/2022, 09:01

El proper 19 de novembre a la sala Santiago Costa de la Diputació de Tarragona (Passeig de Sant Antoni,100 de Tarragona) s'organitza la jornada sobre patrimoni “Conscienciació i identitat”.

Es tracta de la primera edició d’unes jornades que s'organitzaran cada dos anys amb el nom genèric de “Patrimoni i comunitat”. 

El tema del patrimoni ha estat objecte, els darrers temps de múltiples aproximacions teòriques i pràctiques, però s'han centrat sobretot en aspectes de definició jurídica, en la delimitació de les múltiples formes de patrimoni o en els processos d'elaboració d'inventaris patrimonials. Aquestes jornades volen posar l'accent en un aspecte que és realment important per a la tasca que desenvolupen els centres d'estudis: de quina manera la reivindicació i la recerca sobre patrimoni local pot contribuir a la creació de consciència identitària en la pròpia comunitat. Per això, la jornada es centrarà en la reflexió i el debat sobre la funció social del coneixement del patrimoni i a partir d'experiències que puguin servir de model, contribuir a una visió més amplia del paper que pot tenir la recerca i el treball sobre qüestions patrimonials.


A la següent notícia també hi trobareu l’enllaç al formulari d’inscripció: https://www.ccepc.cat/noticia/608/jornades-patrimoni-i-comunitat