Carles Santacana nou membre numerari de l'Institut d'Estudis Catalans

01/06/2023, 16:29

Carles Santacana ha estat nomentat membre numerari de la Secció Històrico- Arqueològica de l’Institut d’Estudis Catalans.

Des d’aquestes línies ens fem ressò de la incorporació del nostre soci Carles Santacana i Torres com a nou membre numerari de la Secció Històrico-Arqueològica de l’Institut d’Estudis Catalans.

El Carles ha estat nomenat per la seva llarga trajectòria en el camp de la història. Destaca per haver estat un dels iniciadors juntament amb Xavier Pujadas en l’estudi de l’esport des d’un vessant social amb publicacions com L’altra olimpíada. Barcelona 1936; La Mancomunitat de Catalunya i la política esportiva o El Barça i el franquisme (1968-1978).

També s’ha valorat que forma part del Grup d’Estudi d’Història de la Cultura i dels intel·lectuals i pel gran nombre d’articles publicats. Des del CELH també volem destacar la seva feina en el camp de la història local, d’una forma especial la que ha desenvolupat en l’Hospitalet i el Baix Llobregat.

En definitiva tota una trajectòria dedicada a la recerca, la difusió, la divulgació i la formació en matèria històrica.

Un nomenament que compartim i celebrem totes les persones que formem part del CELH i que hem treballat i col·laborat amb ell. Des del CELH la nostra felicitació per aquesta nova fita.