50 anys de la primera Escola d’Adults a l’Hospitalet de LLobregat

26/10/2022, 18:07

L’Escola d’Adults de Can Serra celebra els seus 50 anys. Fou, si no la primera, una de les primeres a Catalunya i un exemple de bona pràctica educativa a la ciutat, una iniciativa novedosa no sols pel que va suposar l’ensenyament a persones adultes sinó també pel mètode que s’hi va implantar tot seguint el mestratge de Paulo Freire.

Aquesta conmemoració ha animat un projecte conjunt entre l'Associació Llegat Jaume Botey i Vallès i el Centre d’Estudis, per tal de fer una reflexió sobre la formació de les persones adultes i donar llum als materials sobre aquesta temàtica continguts en el fons Jaume Botey i M. Pilar Massana de l’Arxiu Municipal de l’Hospitalet.

El llibre ha estat elaborat des de perspectives diferents, però partint del paper que ha tingut i té, encara avui, el pensament i l’acció d’en Jaume Botey en l’àmbit de l’ensenyament de les persones adultes. Ell havia fet un primer tast del que era l’educació de les persones adultes, de les persones que no havien tingut accés a l’educació, al Camp de la Bota (1968-69), on el seu germà Francesc havia iniciat una experiència escolar seguint els paràmetres pedagògics de Paulo Freire. Des d’aleshores se sentí implicat en aquest camp educatiu. Tots els articles de la publicació fan referència al Jaume Botey, respiren Jaume, bé sigui directament per les cites i referències, o per l’orientació pedagògica-política dels textos. 

Els capítols del llibre estan signats per professionals de l’educació especialment en aquest àmbit.