20 anys de Ciutat Plural, llibres singulars

28/04/2021, 17:25

Dissabte, 24 d’abril de 2021, es va presentar a la Biblioteca Tecla Sala la guia Ciutat plural. Llibres singulars. Autors i autores de L’Hospitalet 2019-2020. Es tracta de la 10a guia que, amb periodicitat bianual, recull els llibres escrits i publicats per ‘hospitalencs’.

Són el recull de 20 anys de creativitat local, que abasta tant la ficció com la no ficció, amb una gran diversitat de gèneres i temes. Són els 20 anys de vida de la Biblioteca Tecla Sala, impulsora de la iniciativa, portada a terme amb la complicitat i la col·laboració del Centre d’Estudis de l’Hospitalet i la llibreria Perutxo. La presentació de la guia va anar acompanyada, com sempre, de la trobada d’autors i d’autores de la ciutat; guia i trobada són un reconeixement a la seva creativitat.

A l’acte, presentat per la bibliotecària Gemma Isern, observadora privilegiada de la ciutat, també hi van prendre part la periodista Montse Santolino i l’historiador Manuel Domínguez, que van mantenir una tertúlia, moderada pel periodista Luis F. Zaurín. Què ens diuen de la nostra ciutat les guies Ciutat plural. Llibres singulars? quina pluralitat encara no ha aparegut? com es reparteix l’autoria entre homes i dones? quina presència hi ha de la nova immigració? Aquests van ser alguns dels temes iniciats i que donaran per parlar de cara a la propera guia i la propera trobada que ben segur que hi arribaran. Felicitats a tots els implicats!