Recuperem la vinya a Barcelona. Projecte de l'Olivera

24/03/2021, 17:26

Aquest és un projecte de la Cooperativa l’Olivera. Aquesta cooperativa està treballant a la Vinya de Can Calopa a Collserola des de fa 10 anys produint vi ecològic en el marc de l’economia social i solidària. Si voleu saber més sobre l’Olivera cliqueu a l’enllaç següent http://www.olivera.org

El projecte de l’Olivera i de l’economia social i solidària van ser uns dels eixos de treball del Jaume Botey. Ara des del Llegat Jaume Botey del qual en forma part el Centre d’Estudis de l’Hospitalet s’ha engegat una campanya de micromecenatge per a substituir las vinya actual per una de nova.

L’Olivera treballa a la Vinya de Can Calopa, l’única vinya a la ciutat de Barcelona a través d’un projecte d’agricultura social que genera oportunitats laborals i socials per a joves amb dificultats i en risc d’exclusió social.

Ara li cal un impuls per fer viable el projecte que des de 2010 es comparteix amb l’Ajuntament de Barcelona en aquesta finca de titularitat municipal.

Es volen replantar  les 3,5 hectàrees de terreny, un projecte que es va començar l’any 2020 i que vol continuar aquest 2021.

Amb aquesta iniciativa pretén que el projecte en el que es treballa, sigui un projecte agrícola i productiu, sostenible a llarg termini, arrelat al territori i que contribueixi a la transformació agroecològica del parc de Collserola, que serveixi a la preservació del medi natural, del patrimoni històric i de la inserció sociolaboral.

Per fer-ho possible, necessitem de quantes més aportacions millor. D’aquí aquesta campanya de micromecenatge. “PLANTEM UN CEP A BARCELONA, ARRELEM A COLLSEROLA”.

Per fer els vostres donatius podeu entrar en aquest enllaç DONATIUS.

En el vídeo que us enllacem podeu saber més sobre el projecte VÍDEO