Ruta Candeliana

-
L'Hospitalet

La biblioteca Tecla Sala i el Centre d’Estudis de l’Hospitalet, preparem aquesta ruta per l’Hospitalet que va quedar suspesa per culpa de la pandèmia de la Covid-19.
La Ruta es farà el dia 18 de setembre i començarà a les 18 hores a la parada del Metro L-5 Can Vidalet (sortida carrer de l’Hortènsia). L’itinerari finalitzarà el seu recorregut al local del CELH  a l’Avinguda de Josep Tarradellas i Joan, 44 al Centre Cultural Metropoiltà Tecla Sala. L’itinerari tindrà una durada aproximada de 2 hores i 30 minuts. Per tant, es recomanable portar calçat còmode.
Les inscripcions es podran fer a partir del 4 de setembre.
Els altres Catalans reflecteix una part de la Catalunya de 1963, la dels immigrants pobres que anaven a viure als suburbis, en coves , barraques, rellogats en cases o pisos que es feien i pagaven treballant moltes hores tota la família.
La presència de l’Hospitalet en aquest llibre es força destacada i important. Després dels barris de la Zona Franca i Monjuïc , podrem dir, que els barris  hospitalencs són els que més apareixen, per sobre d’altres barris de Barcelona com Verdum, Camp de la Bota, o el de Sant Ildefons a Cornellà o els de Sant Vicens dels Horts. Hem de tenir en compte que Candel va visitar diferents indrets de l’àrea Metropolitana on anava acompanyat d’alguna persona coneixedora dels barris, parròquies, escoles, carrers, i ciutats que visitava. Aquestes visites van ser força habituals durant el 1963.