VIII Fòrum de les Cultures. L'Hospitalet territori de cultures vives.

Centre Cultural Bellvitge-Gornal

El proper 17 de setembre a partir de les 19 hores, al Centre Cultural Bellvitge- Gornal es donarà el tret de sortida a la VIII edició del Fòrum de les cultures de l'Hospitalet. En aquest acte es farà la presentació del programa i la projecció del documental "L'Hospitalet territori de cultures vives", un documental de Martha Cedeño i Javier Requena produït pel Centre d'Estudis de l'Hospitalet que ha estat possible gràcies al suport de la Regidoria de Cultura Popular i Tradicional de l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat.

Es tracta d'un documental que reflexiona sobre el fet migratori a la ciutat per mostrar com aquest fenomen ha significat la construcció d'una urbs oberta i acollidora, sobre tot, ha permès l'aparició de manifestacions culturals diverses a partir de la trobada i el mestissatge de diferents formes de ser, de pensar i de fer. Al mateix temps fa un recorregut general de les problemàtiques  que encara persisteixen relacionades amb la densitat urbana, la manca d'espais verds, la precarietat habitacional i les situacions de conflicte i incertesa social, que afecta la qualitat de vida i la convivència general de la població.

Des d'aquesta perspectiva es tracta d'un testimoni audiovisual vibrant, ric en imatges i sentiments que va desgranant els elements d'una realitat complexa a través d'una mirada crítica i, a la vegada positiva per dibuixar el passat recent i el present d'una ciutat plural i mestissa. El documental també té un to pedagògic que el fa apte per a projeccions en centres educatius i organitzacions que vetllen pels drets humans i per sensibilitzar sobre problemàtiques com el racisme i la xenofòbia.

De moment us deixem un tràiler del documental L'H TERRITORI DE CULTURES VIVES