Salvador Seguí i Lluís Companys, dos dirigents amb orígens i destí comú

Regidoria del Districte I

El Centre d'Estudis de l’Hospitalet us convida a la conferència en memòria del que va ser president de la Generalitat de Catalunya, l’Honorable Lluís Companys. La xerrada tindrà lloc a la sala d’actes de la Regidoria del Districte I de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat (Rambla Just Oliveras, 23), el proper 16 d’octubre a les 19 hores.

Enguany la conferència anirà a càrrec de Teresa Abelló Güell, Doctora en Geografia i Història.

 Aquest any la xerrada dedicada a l’Honorable President Lluís Companys repassarà la trajectòria de dos personatges amb un origen comú,  haver nascut en un petit poble de la comarca de l’Urgell, però en famílies d’estrat social diferent. Ambdós van ser personatges rellevants a la Catalunya dels anys vint i trenta del segle XIX, amb un fort compromís social que, per vies paral·leles en un espai comú, els va portar a lluitar i defensar legalment la causa dels treballadors. Ambdós van morir assassinats. Analitzem les trajectòries i els punts en comú d’ambdós dirigents. 

 Teresa Abelló Güell, Doctora en Geografia i Història. Professora  Titular del Departament d’Història i Arqueologia de la Facultat de Geografia i Història (UB.)

Membre del Grup d’Estudis d’Història de la cultura i els intel·lectuals. 

He publicat diversos estudis sobre història del moviment obrer, dedicant especial atenció a l’anarquisme i l’anarcosindicalisme catalans en els anys previs a la Guerra Civil i les seves relacions amb altre grups polítics i socials (Les relacions internacionals de l'anarquisme català (1881-1914), El movimiento obrero en España, segles XIX-XX, El procés estatutari del 1932, La CNT, papers d’exili i clandestinitat, etc.). 

Es membre de la Secció Històrico-arqueològica de l’Institut d’Estudis Catalans.