[RE]volta Candel, Memòria de lluites compartides

Hospitalet i La Marina de Barcelona

La [Re]volta Candel és una passejada amb aire reivindicatiu de la trajectòria política, social i activista de l'escriptor Paco Candel, que s'inicia amb una mirada cap a l'Hospitalet per fer memòria del fenomen de la immigració, i seguidament es desplaça a la Marina, on visitem diversos espais de gran importància en la lluita veïnal del baarri, a més de fer referència a la història del barraquisme i l'habitatge de la ciutat de Barcelona.

La ruta del 25 de març començarà a la parada de metro de Santa Eulàlia (L1), sortida Riera Blanca a les 10 hores.

L'itinerari anirà de Santa Eulàlia - Parròquia Mare de Déu de Port- Plus ultra- Carrer de la Muga- Fundació Paco Candel.

Es preveu arribar a la Fundació Paco Candel sobre les 13 hores.

Des de la parada de Santa Eulàlia començarem amb una mirada per sobre del barri de la Torrassa sobre els fluxos migratoris del segle XX. Seguidament, la Parròquia de Mare de Déu de Port ens obre les portes a l'espai on Candel va passar la seva infància, però també un espai on s'ha acollit una impremta, l'escola bressool i el teatre. Passejarem per l'antic nucli del Plus Ultra fins arribar a l'antic estudi d'en Paco. Finalment, acabarem amb un pica pica a la Fundació Paco Candel on es posarà en comú el recorregut i les vivències dels veins i veïnes.

Per insciure's en aquesta ruta cal fer-ho a través de l'enllaç que us deixem INSCRIPCIO A LA [RE]VOLTA CANDEL