Projecció del Documental L'Hospitalet. Territori de cultures vives

Biblioteca Josep Janés; C/ Martí Julià, 33

El proper dijous a les 18.30 hores a la Biblioteca Josep Janés de l'Hospitalet ( c/ Martí Julià, 33), l'Espai de Cultura Terrarios Albos i el Centre d'Estudis de l'Hospitalet, fan el passi del documental L'Hospitalet. Territori de Cultures vives, de Martha Cedeño i Javier Raboso. Al final de la projecció es farà un col·loqui.

Es tracta d'un documental que reflexiona sobre el fet migratori a la ciutat per mostrar com aquest fenomen ha significat la construcció d'una urbs oberta i acollidora, sobre tot, ha permès l'aparició de manifestacions culturals diverses a partir de la trobada i el mestissatge de diferents formes de ser, de pensar i de fer. Al mateix temps fa un recorregut general de les problemàtiques  que encara persisteixen relacionades amb la densitat urbana, la manca d'espais verds, la precarietat habitacional i les situacions de conflicte i incertesa social, que afecta la qualitat de vida i la convivència general de la població.

Des d'aquesta perspectiva es tracta d'un testimoni audiovisual vibrant, ric en imatges i sentiments que va desgranant els elements d'una realitat complexa a través d'una mirada crítica i, a la vegada positiva per dibuixar el passat recent i el present d'una ciutat plural i mestissa. El documental també té un to pedagògic que el fa apte per a projeccions en centres educatius i organitzacions que vetllen pels drets humans i per sensibilitzar sobre problemàtiques com el racisme i la xenofòbia.