Presentem " Escrits de Guerra"

Centre Cultural Metropolità Tecla Sala

El proper 14 de desembre a les 19 hores fem la presentació del llibre ,Escrits de Guerra. Cartes i targetes postals a l'Hospitalet de Llobregat durant la guerra civil de 1936-1939.

La presentació anirà a càrrec del seu autor Ricard Martí i tindrà lloc a la sala d'actes del Centre Cultural Metropolità Tecla Sala (Av. Josep Tarradellas i Joan, 44. Metro L-1 parada La Torrassa; Bus L-12 i L-16).
Escrits de Guerra és el resultat d’un exhaustiu treball de recerca i recopilació de cares i targetes postals escrites durant els períodes de guerra viscuts a Espanya durant el segle XX.
 
L’autor, Ricard Martí i Morales, parteix d’una carta de la seva la meva mare a l’alcalde de l’Hospitalet (Francesc Martínez Alves), el maig de 1937. La carta va signada per les alumnes d’un col·legi del barri de Provençana (Santa Eulàlia), tot demanant la reincorporació d’una mestra, Maria Viladrich, o bé que s’acabi amb la rotació de mestres interines.
A partir un treball de recerca presencialment i telemàtica que el va portar a resseguir els esdeveniments socials i militars inherents a la guerra del Marroc i la Guerra Civil, a l’Hospitalet, a través d’una selecció dels centenars de cartes, targetes postals i documents conservats majoritàriament a l’Arxiu Municipal, d’una banda, i dels escrits més personals dels combatents i llurs familiars, de l’altra. El resultat d’aquesta recerca és el llibre que us proposem.