Presentació del llibre "Laïcitat, religions, prejudicis"

Biblioteca Tecla Sala

El dilluns 23 d'octubre el Fòrum de l'Hospitalet, entitat vinculada al CELH fa la presentació del llibre de Joan Gómez i Segalà "Laïcitat, religions, prejudicis". La presentació començarà a les 19 hores.

L'acte tindrà lloc a la sala d'actes de la biblioteca Tecla Sala de l'Hospitalet de Llobregat a l'Avinguda de Josep Tarradellas i Joan, 44 ( L-1 de metro parada La Torrassa i Línies de Bus M12 i L16).

El Fòrum interreligiós de l’Hospitalet té la seu al Centre d’Estudis  i participa de les mateixes preocupacions, sent la diversitat cultural i religiosa un dels elements definitoris de la nostra realitat actual. Ens cal conèixer els drets i deures de totes les persones que convivim a la ciutat  a fi de  treballar conjuntament per millorar en el respecte als altres i avançar per reconèixer la  dignitat de totes les persones. 

Aquest acte s'emmarca dintre del projecte que vol estudiar els canvis que en els darrers deu anys s’han produït en el conjunt de la ciutat en relació a la diversitat religiosa en el context d’una ciutat que  la volem amb drets iguals per a tothom i sense discriminacions. 

Joan Gómez Segalà 1973, és sociòleg per UAB. L’any 2001 va coordinar l’elaboració del Mapa religiós de Catalunya.  És coautor de Les altres religions. Minories religioses a Catalunya (Mediterrània 2004). Del 2004 al 2020 ha  treballat a la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, des d’on va coordinar la Guia per al respecte a la diversitat de creences als centres educatius de Catalunya(2015). Es membre de Justícia i Pau. 

Actualment, treballa al Servei d’Informació, Difusió i Estudis de la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya. Aquest 2023 ha publicat Laïcitat, religions i prejudicis ed.  Fragmenta.

Convençuts que moltes actituds negatives  són resultat de la ignorància i que aquesta trobada pot ser un pas més en el nostre aprenentatge.