Nit dels Insurrectes de l'Hospitalet de Llobregat

Primera edició de La Nit dels Insurrectes. Un projecte que va néixer arran que l’alcaldessa de la ciutat convertís en Fill Predilecte de l’Hospitalet o una cosa semblant, el president del Mobile World Congress. Ens va semblar, de manera divertida, que fer un homenatge a alguns dels representants de la nostra gent, els hospitalencs que de veritat han treballat per la ciutat, s’han sacrificat de valent pel seu present i pel seu futur, era quelcom indispensable. Assimilant el concepte predilecte amb un de més contestatari, ens va sortir Insurrecte i ja ens va semblar bé. Així que la nostra Nit dels Insurrectes no és res més que un merescut homenatge a homes, dones i entitats que s’han destacat pel seu amor per la ciutat, que vol dir per la seva gent i per les seves possibilitats de futur. Aquest any —i volem fer-ho cada any— la Junta de l’Entitat ha escollit un historiador en actiu, un home de teatre malauradament ja traspassat i una escola que va lluitar aferrissadament per la seva supervivència quan tothom la donava per finiquitada.  Joan Camós Cabeceran del Centre d'Estudis de l'Hospitalet; Enric Flores Tarrés ( a títol pòstum) i l'Academia Cultura de Collblanc- La Torrassa seran els guardonats en aquesta primera edició.

Ens agradaria molt que estiguéssiu amb tots nosaltres aquest dia per donar-li a l’acte la rellevància que es mereix i per retre als elegits el reconeixement públic que, sens dubte, es mereixen. No fa falta que us diguem que l’acte és obert a la participació de tothom i que agrairem molt la màxima difusió i la màxima assistència. L’homenatge es farà a un hotel de Santa Eulàlia, darrere la Ciutat de la Justícia i ens cal la inscripció prèvia per poder garantir que tot funcioni correctament. L’acte, com res del que fa FIC, no té cap subvenció ni municipal ni privada, de manera que ens caldrà pagar el sopar a tots els que hi participem, tret dels homenatjats (en total, sis persones convidades, a escollir pels elegits). Esperem que l’acte sigui molt emocionant i entranyable i que ens pugueu acompanyar.

Només queda una setmana per poder reservar places pel sopar de la Primera Nit dels Insurrectes del proper 3 de febrer. Es tanca la reserva dijous 26 de gener. L’espai previst no pot superar l’assistència de més de 70 persones i, en aquest moment ens apropem a la cinquantena. La reserva es farà per ordre d’inscripció. Gràcies per l’acollida.

L'acte es fa a l'Hotel IKONIC LEX del carrer Buenos Aires, 49-51.