La memòria de l'aigua: testimonis d'un paisatge absent

Centre Cultural Bellvitge-Gornal

La memòria de l’aigua: testimonis d’un paisatge absent.

Amb la participació d’Assaig 7 i agents culturals del districte Cultural de l’Hospitalet.


Del 16 al 30 de juny de 2022 al Centre Cultural Bellvitge- Gornal a la sala Subsòl.

L’associació cultural Assaig 7 en col·laboració amb el Centre Cultural Bellvitge- Gornal i la sala Subsòl organitzen La memòria de l’aigua: testimonis d’un paisatge absent. L’exposició audiovisual i d’arxius recopilats es farà del 16 al 30 de juny. Aquesta exposició vol reflexionar sobre la memòria, la identitat i el paisatge a l’Hospitalet.

Es tracta d'un projecte artístic i d’investigació que proposa un procés col·lectiu d’activació de la memòria, per a crear un fons documental fotogràfic i audiovisual que ens permeti l’escriptura amb veus múltiples, teixir amb les microhistòries de les comunitats de l’Hospitalet. Un compromís que implica generar una reflexió social del costat de la recuperació d’històries  esborrades que proposen altres memòries posant en valor aquells paisatges que han anat desapareixent.

L’exposició i el programa està coordinat per l’associació cultural Assaig 7 i Andrea Leria, artista i directora d’Assaig 7. Compta amb el suport de la Sala Subsòl, el Centre d’Estudis de l’Hospitalet, Centre Cultural Metropolità Tecla Sala i Planta 1.

Programa

16 de juny: Inauguració de l’exposició de les 18.30 hores a les 21 hores al Centre Cultural Bellvitge-Gornal

Apertura de l’exposició i presentació de La memòria de l’aigua: testimonis d’un paisatge absent.

17 de juny: Visita guiada amb escoles (IES Pare Enric d’Ossó) a les 10 hores.

30 de juny a les 19 hores al Centre Cultural Bellvitge- Gornal, Tancament de l’exposició i presentació de la publicació. La publicació visualitza tres projectes de recerca: Industries & tallers, Ciutadanies i territoris i la memòria de l’aigua, apropaments experimentals i sensibles a la ciutat de l’Hospitalet. Investigacions i produccions artístiques que contribueixen a la construcció del coneixement d’un territori a partir de processos de trobada i diàleg, que tenen el potencial d’estimular afectes, debats i discussions sobre temàtiques contingents en un àmbit més ampli.

Taula de diàleg: Moderada per Andrea Leria, artista investigadora i directora d’Assaig 7.

La publicació ha estat realitzada en col·laboració amb l’Ajuntament de l’Hospitalet i el Districte Cultural.