100 anys de la fàbrica Cosme Toda

C/ Prat de la Riba, 54 de l'Hospitalet

Aquest any, la fàbrica Cosme Toda farà 100 anys. Amb aquest motiu la plataforma Stop Massificació organitza un seguit d’actes en aquest espai el proper dia 18 de novembre. El Centre d’Estudis de l’Hospitalet se suma a aquesta commemoració amb la intervenció de Gerard Lara Piguillem, divulgador de patrimoni i membre del CELH, a la taula rodona que sota el títol Cosme Toda i ara què? s’organitza  a partir de les 12 hores.

Es tracta sense cap mena de dubte d’un homenatge a un dels complexos industrials més reconeguts i que més ha influït en l’evolució econòmica de la ciutat i del país en general. La fàbrica catalogada com a Bé d’Interès Local es va construir en diferents etapes. La primera data de 1883 pel mestre d’obres Marià Tomàs i Barba però la construcció més emblemàtica i coneguda data del 1923, obra de l’arquitecte Ramon Puig i Gairalt que va construir un edifici de maó vist que esta reconegut com a un dels elements més importants del patrimoni industrial de la ciutat. 

Aquesta informació ha estat extreta del web de la Natalia Piernas, historiadora, on podeu trobar més informació sobre aquesta fàbrica.