Les Planes 100 la Florida

12/09/2022, 11:48

Un segle de vida d'un barri en fotografies. Aquesta publicació és fruit de la feina del grup de memòria que, durant l'últim any, ha estat portant a terme una tasca de recuperació de la història de les Planes i la Florida, un barri que enguany compleix un segle de vida. Com a resultat de la col·laboració entre el Centre d'Estudis de l'Hospitalet i el Pla Integral de les Planes- Blocs Florida sorgeix aquesta revista fotogràfica, que repassa la trajectòria del barri a partir d'instantànies que mostren el seu desenvolupament, des que era una zona poc urbanitzada envoltada de camps de conreu fins l'actualitat.

Les fotografies que il·lustren l'esdevenidor del barri formen part dels diferents arxius de la ciutat, des de l'Arxiu Històric Municipal fins al del Centre d'Estudis, però passant també per alguns particulars. En aquest sentit, diversos veïns i veïnes del barri han cedit instantànies històriques que tenien guardades per tal de convertir aquesta feina en una iniciativa comunitària. De fet, aquests veïns i veïnes són els que també han anat participant en els tallers de memòria històrica que s'han fet des de finals de 2021 fins mitjans del 2022, i que han aplegat veïns i veïnes de totes les edats que han explicat els seus records, vivències i reflexions en relació amb la Florida i les Planes. Sense anar més lluny, aquest material oral ha servit per nodrir un llibre d'història dels 100 anys del barri, que veurà la llum ben aviat. Que aquesta revista serveixi de petit tast. 

Tal com ja vam anunciar fa uns dies la revista estarà a disposició de tothom que ho vulgui a partir del proper dia 22 d'octubre, dia que es commemorarà el centenerai de la fundació del barri amb diverses activitats al carrer.